Nieuwe muziekopleiding voor het Land van Cuijk.


Om de drempels tot het zelf musiceren, al of niet in groepsverband, te verlagen is in Cuijk de Stichting "De Nootendop" opgericht. Voor een betaalbare prijs en dichtbij huis kunnen kinderen en jongeren lessen krijgen in blaasmuziek en slagwerk.


Met ingang van 1 januari 2020 start namelijk de nieuwe muziekopleiding voor de inwoners van de gemeente Cuijk met een breed aanbod voor muzieklessen voor leerlingen vanaf 6 jaar. Ook volwassenen zijn zeer welkom. Er kan gekozen worden voor de volgende instrumenten: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, bariton, bastuba en diverse slagwerkinstrumenten (zoals drumstel, marimba, xylofoon).

De basis-muziekopleiding is geschikt voor iedereen. Er is dus geen specifieke voorkennis of vaardigheid nodig. Voor leerlingen die nog geen keuze kunnen maken voor een instrument wordt de mogelijkheid geboden voor kennismaking met een docent en een proefles op één van de instrumenten. De lessen worden verzorgd door ervaren docenten die al jaren in het vak zitten.

"De Nootendop" is opgericht door 4 samenwerkende muziekverenigingen uit Cuijk, Haps, Vianen en St. Agatha. Alle lessen worden vanuit de Stichting gecoördineerd. De leerlingen hebben daarbij de vrijheid om wel- of geen lid te worden van een muziekvereniging. De gemeenteraad van Cuijk heeft ingestemd met toekenning van subsidie voor jongeren tot 18 jaar, waardoor de leskosten voor leerlingen relatief laag gehouden kunnen worden. Deze bedragen namelijk Euro 250,- op jaarbasis.


Inschrijven voor een proefles of opleiding kan vanaf heden. Binnenkort komt alle informatie ter beschikking op onze website: www.denootendop.nl Voor meer vragen kan op dit moment contact opgenomen worden met het secretariaat: info@denootendop.nl